tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
Yâ Muhammed! Sana Ellâhu Teâla’dân suâl edenlere de ki: O Zât-ı Vâcibü’l-Vücûd birdir. Şerîki ve nazîri yoktur. Her şey O’na muhtâç olduğu halde, O hiçbir şeye muhtâç değildir. O doğmamış ve doğurmamıştır. Ezelî ve ebedîdir. Hiçbir şey O’na denk ve mümâsil olmadı.
(İhlas, 112/1-4)
Hadîs-i Şeriflerden
Komşusu zararından emin olmayan kimse cennete giremez.
(Müslim, İman 73)
Dualardan
Ey bizi nimetleriyle perverde eden sultanımız! Bize gösterdiğin nümunelerin ve gölgelerin asıllarını, menba'larını göster. Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et. Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir. Bizi zeval ve teb'îd ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyetini başı boş bırakıp i'dam etme.
(Sözler)
Vecîze
Dünya süslü bir menzildir. Herbirimizin hayatı, bir endam âyinesidir. Şu dünyadan herbirimize birer dünya var, birer âlemimiz var. Fakat direği, merkezi, kapısı, hayatımızdır.
Mektûbat

ÜÇ AYLAR GELİYOR, NELER YAPMALIYIZ?

07.03.2019

    8 Mart 2019, Hicrî 1 Recep 1440’a mukabil gelip Üçayların başlangıcı oluyor. Regaib Kandiliniz ve Üçaylarınız şimdiden mübarek olsun.

    04.03.2019 tarihli derste tavsiye edilen, Şuhûr-u Selâsede (Üçaylarda) yapılması gerekenlerden bazıları:

-  Diğer zamanlara göre daha çok oruç tutmalıyız.

-  Üçaylar  müddetince her gün bin kelime-i tevhîdi söylemek. Selef-i salihînin tatbikatı var. Âdât-ı İslâmiyyedendir.

-  Daha çok Kur'an-ı Kerim okumak. (Üçaylarda her harf-i Kur’anînin, sevaplarının birden yüze, bine ve binlere çıktığını hatırdan çıkarmamak.)

-  Cevşenü’l-Kebîr’e devam etmek.

-  Risale-i Nur’un tevhid ve haşirle ilgili derslerini bu aylarda daha çok dikkatli ve mütefekkirane okumak.

-  Gece namazı, teheccüd ve diğer ibadetlerimizi artırmak.

-  Namazlarımızı camide, cemaatle, vaktin evvelinde tadil-i erkân ve huşû’ içinde kılmak.

-  Namaz tesbihatını asla ihmal etmemek. (Kısa ve uzun tesbihat).

-  Derslerde imanî meseleleri mütefekkirane okumak ve mütalâa etmek. (Lâhika mektupları özeldir; tevhid, haşir gibi imanî derslerin yerine umumî derslerde okumamak. Hususî, ara-sıra,ihtiyaç halinde okunabilir.)

-  İbadeti, hayr u hasenatı bu aylarda artırmak, fırsatı değerlendirmek, tevbe edip, Ellah'tan af dilemek.

 

    Cenab-ı Hak (c.c.), Üçayların feyz ü berekâtından istifade etmeyi cümlemize nasip eylesin.

Bu yazi 4684 defa gösterilmiştir.

Yorum yapabilirsiniz : ↓

İsim
Eposta ( Sitede görünmeyecek )
Yorum
Doğrulama Kodu
Gönder

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış.

Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2025 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
0.462 sn. deSen
↑ Yukarı