tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
Toprağı verimli olan güzel bir memleketin bitkisi, Rabbinin izniyle yeşerip çıkar. Çorak, verimsiz olan bir yerin bitkisi ise çıkmaz, çıkan da bir şeye yaramaz. İşte şükredecek kimseler için biz, ayetleri böyle farklı üsluplarla tekrar tekrar açıklarız.
(A’raf, 7/58)
Hadîs-i Şeriflerden
İnfak et, sayıp durma. Sana da sayı ile verilir. Fazlalık malını ve paranı muhtaç kimselerden esirgeme, senin de rızkın engelenir.
(Buhari, Zekat 21, Müslim, Zekat 88)
Dualardan
Ya İlâhî! Ordularımızı, hâricî ve dâhilî her türlü düşmanlara her zamân ve her yerde mansûr ve muzaffer eyle. Devlet adamlarımızı ma’nevîyyâta, memleketin umranına ve milletin refâhına hâdim eyle.
(Hacı Hulusi Bey)
Vecîze
Evet âdi bir muntazam makine, intizam ve mizanlı heyetiyle şeksiz bir mahir ve dikkatli ustayı gösterdiği gibi; kâinatı dolduran hadsiz zîhayat makineler de, herbirisi binbir mu'cizat-ı ilmiyeyi gösteriyorlar.
Şuâlar

Aşırı yoğunluktan dolayı sorulara şu anda cevap veremiyoruz. Bu arada lütfen takipte olun.

    ← Sorulara Dön

    Mâdem âlemde hiç bir şey yok olmaz. Öyle ise Cenâb-ı Hakk’ın haşirde hayvânlara; ‘Yok olun!’ diye hıtáb etmesinin ma‘nâsı nedir?
    18.12.2014 00:00 Ahmet Sonmez 5435 defa gösterilmiştir.

    Hayvânların cesedleri hesâbtan sonra, tekrâr anâsıra inkılâb eder ve o anâsır Cennet’tin binâsında isti‘mâl edilir. Rûhları ise Cennet’e gider. Demek, hîç bir hayvân yok olmaz. Cenâb-ı Hak, her bir nev‘den bir çiftin cesedini Cennet’e alır, rûhları o cesede nöbetleşe girmek súretiyle Cennet’te lezzet-i cismâniyyeyi tadarlar. Bir kısım hayvânlar ise, cesed ve rûhlarıyla berâber Cennet’e girerler. Kesilen kurbânlar gibi. Kur’ân’ın ma‘nevî tefsîri olan “Risâle-i Nûr”un “Lem‘alar” adlı eserinde, bu konu şöyle îzáh edilmiştir:

    “Hayvânların rûhları bâkí kalacağını; ve Hüdhüd-i Süleymânî (as) ve Neml’i, ve Naka-i Sálih (as) ve Kelb-i Ashâb-ı Kehf gibi ba‘zı efrâd-ı mahsúsa hem rûhu, hem cesediyle bâkí áleme gideceği ve her bir nev‘ın arasıra isti‘mâl için bir tek cesedi bulunacağı rivâyet-i sahîhadan anlaşılmakla berâber; hikmet ve hakíkat, hem rahmet ve rubûbiyyet öyle iktizá ederler.” Lem‘alar, Münâcât, s. 370.

    Yorum yapabilirsiniz :

    İsim
    Eposta ( Sitede görünmeyecek )
    Yorum
    Doğrulama Kodu
    Gönder

    Yorumlar :

    Henüz yorum yapılmamış.
    Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2023 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
    0.242 sn. deSen
    ↑ Yukarı